دوره 3، شماره 1 - ( زمستان 1401 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagherie D, Moussa Aghaei R, Norouzi A. The Effectiveness of Exercise in Improving the Mental Health of Adolescent Girls: a Comparative Study of Yoga and Jogging. J Clin Sport Neuropsychol 2023; 3 (1) : 3
URL: http://jcsnp.ir/article-1-97-fa.html
باقریه دانیال، موسی آقایی راشین، نوروزی عطیه. اثربخشی ورزش در بهبود سلامت روان دختران نوجوان: مطالعه مقایسه ای یوگا و دویدن آهسته. عصب‌روانشناسی بالینی ورزشی. 1401; 3 (1)

URL: http://jcsnp.ir/article-1-97-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
3- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران.
چکیده:   (501 مشاهده)
زمینه و هدف: مسائل مربوط به سلامت روان در بین دختران نوجوان یک نگرانی فزاینده است و ورزش به عنوان یک مداخله بالقوه پیشنهاد شده است. با این حال، اثربخشی نسبی انواع گوناگون ورزش، مانند یوگا و دویدن، در بهبود نتایج سلامت روان در این گروه نامشخص است. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی یوگا و دویدن آهسته در بهبود سلامت روان دختران نوجوان انجام شد.
روش: مطالعه حاضر از نوع شبه‌آزمایشی بود و حجم نمونه آن ۴۴ نفر برآورد شد که به دو گروه ۲۲ نفری تقسیم شدند؛ هرکدام از دو گروه مداخله‌های ورزشی مذکور را انجام دادند. ابزار اندازه‌گیری مورد استفاده در این مطالعه مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس-۲۱ (لاویبوند و لاویبوند، ۱۹۹۵) بود که شرکت‌گنندگان در پیش‌‌آزمون و پس‌آزمون تکمیل کردند. تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس در نسخه ۲۱ نرم‌افزار SPSS انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که هرکدام از این دو مداخله ورزشی بر کاهش اضطراب مؤثر بوده و یوگا تأثیر بیشتری بر کاهش اضطراب و استرس داشته درحالی‌که دویدن آهسته بر کاهش افسردگی اثربخشی بیشتری نشان داد.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که یوگا و دویدن آهسته هر دو اشکال مؤثری از ورزش برای بهبود سلامت روان دختران نوجوان هستند. براین اساس می‌توان نتیجه‌گیری کرد این مداخله‌های ورزشی توانایی بهود سلامت روان دختران نوجوان را دارد و درمانگران می‌توانند در کنار درمان خود این روش‌ها را نیز به مراجعان خود توصیه کنند. این یافته‌ها اهمیت گنجاندن ورزش را در مداخلات سلامت روان برای این جمعیت، صرف نظر از نوع خاصی از ورزش انتخاب شده، برجسته می‌کند.
شماره‌ی مقاله: 3
     
نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: روانشناسی ورزشی
دریافت: 1401/5/9 | پذیرش: 1401/8/8 | انتشار: 1401/11/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله عصب روانشناسی بالینی ورزشی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Clinical Sport Neuropsychology

Designed & Developed by : Yektaweb