دوره 3، شماره 2 - ( بهار 1402 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeediyan F, Ghorban Jahromi R, amiri M. Predicting Adaptive Humor Styles Based on Borderline Personality Traits, Mindfulness and Hostility. J Clin Sport Neuropsychol 2023; 3 (2) : 5
URL: http://jcsnp.ir/article-1-72-fa.html
سعیدیان فاطمه، قربان جهرمی رضا، امیری محسن. پیش بینی سبک های سازگار شوخ طبعی بر اساس صفات شخصیت مرزی، ذهن آگاهی و خصومت. عصب‌روانشناسی بالینی ورزشی. 1402; 3 (2)

URL: http://jcsnp.ir/article-1-72-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3- دانشیار گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
چکیده:   (175 مشاهده)
زمینه و هدف: سبک‌های کنار آمدن و مقابله سازگارانه تحت تأثیر ویژگی‌های شخصیتی، ذهن‌آگاهی و خصومت، برای مدیریت استرس و ارتقای بهزیستی روان‌شناختی ضروری هستند و نیاز به مداخلات هدفمند دارند. این مطالعه با هدف پیش‌بینی سبک‌های سازگارانه و شوخ‌طبعی بر اساس ویژگی‌های شخصیتی مرزی، ذهن آگاهی و خصومت انجام شد.
روش: این پژوهش مطالعه‌ای توصیفی همبستگی است. جامعه آماری را دانشجویان روانشناسی واحدهای دانشگاه آزاد تهران در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ تشکیل دادند. تعداد ۲۵۰ دانشجو (۲۲۰ دختر و ۳۰ پسر) به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه سبک‌های شوخ‌طبعی (مارتین و همکاران، ۲۰۰۳)، فرم پرسشنامه ویژگی اسکیزوتایپی-ب (راولینگ و همکاران، ۲۰۰۱)، پرسشنامه پنج واقعیت ذهن‌آگاهی (بائر و همکاران، ۲۰۰۶) و پرسشنامه پرخاشگری (باس و پری، ۱۹۹۲) را تکمیل کردند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از روش هم‌زمان نشان داد که ویژگی‌های شخصیتی مرزی و خصومت با سبک‌های کنار آمدن مقابله سازگارانه و شوخ‌طبعی همبستگی معنی‌داری ندارند. همچنین، ذهن‌آگاهی با سبک کنار آمدن و مقابله سازگارانه رابطه معناداری نداشت، اما با سبک کنار آمدن و مقابله‌ای خودافزاینده رابطه مثبت نشان داد.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش، با توجه به عدم وجود رابطه معنادار بین ویژگی‌های شخصیتی مرزی و خصومت با هر دو سبک کنار آمدن و مقابله سازگارانه و شوخ‌طبعی و معنی‌دار نبودن رابطه بین ذهن‌آگاهی و سبک‌های کنار آمدن و مقابله، باید پژوهش‌های بیشتری در این زمینه انجام شود و نیاز به تکرار و اجرای این پژوهش در سایر گروه‌ها دارد.
شماره‌ی مقاله: 5
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1401/12/10 | پذیرش: 1402/2/2 | انتشار: 1402/2/11
* نشانی نویسنده مسئول: نشناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله عصب روانشناسی بالینی ورزشی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Clinical Sport Neuropsychology

Designed & Developed by : Yektaweb