Alavizadeh S M, Sobhi Gharamaleki N. Clinical Sport Neuropsychology: Past, Present, and the Future. J Clin Sport Neuropsychol 2021; 1 (1 and 2) :1-12
URL:
http://jcsnp.ir/article-1-7-fa.html
علوی زاده سیدمحمدرضا، صبحی قراملکی ناصر. عصبروانشناسی بالینی ورزشی: گذشته، حال، آینده. عصبروانشناسی بالینی ورزشی. 1400; 1 (1 و 2) :1-12
URL: http://jcsnp.ir/article-1-7-fa.html
1- استادیار گروه روانشناسی، واحد الکترونیک، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دانشیار گروه رفتارحرکتی و روانشناسی ورزشی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
چکیده: (774 مشاهده)
زمینه و هدف: روانشناسی ورزش و تمرین یکی از گرایشهای اصلی رشته روانشناسی است که به کاربرد و گسترش نظریههای روانشناختی برای درک و بهبود رفتار انسان در ورزش و تمرین میپردازد. روانشناسی بالینی ورزشی زیرمجموعهای از روانشناسی بالینی است که بر افراد شاغل در ورزش تمرکز دارد. عصبروانشناسی شاخهای از علم است که به مطالعه فرآیندهای فیزیولوژیکی سیستم عصبی و ارتباط آن با رفتار، شناخت و هیجان در افراد با کارکرد بهنجار و نابهنجار و بدکاریهای مرتبط با آسیب مغزی میپردازد. هدف این مقاله مروری معرفی و بررسی عصبروانشناسی بالینی ورزشی و زمینههای مرتبط با آن در پژوهشهای گذشته، حال و آینده است.
روش: این پژوهش یک مطالعه مروری است.
یافتهها: براین اساس به مطالعات عصبروانشناسی بالینی ورزشی در گذشته و حال اشاره شده و رهنمودهایی برای آینده ارائه شده است.
نتیجهگیری: عصبروانشناسی بالینی ورزشی به عنوان ترکیبی از رشتههای روانشناسی ورزشی بالینی و عصبروانشناسی ورزشی زمینهای رو به گسترش در رشته گسترده روانشناسی است که اخیراً پژوهشهای زیادی را ایجاد کرده است.
شمارهی مقاله: 1
نوع مطالعه:
مطالعه مروری (فراتحلیل) |
موضوع مقاله:
عصب روانشناسی بالینی ورزشی دریافت: 1400/7/29 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/10/2
* نشانی نویسنده مسئول: گروه رفتارحرکتی و روانشناسی ورزشی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران |