Hooman M, Aghatabay S. The Effectiveness of Eye Movement Desensitization and Reprocessing on Anxiety and Control of Negative Emotions to COVID-19. J Clin Sport Neuropsychol 2022; 2 (2) : 3
URL:
http://jcsnp.ir/article-1-57-fa.html
هومن منا، آق آتابای شمس الدین. اثربخشی روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر اضطراب و کنترل هیجانات منفی نسبت به بیماری کووید-19. عصبروانشناسی بالینی ورزشی. 1401; 2 (2)
URL: http://jcsnp.ir/article-1-57-fa.html
1- کارشناسی ارشد روانشناسی، تهران، ایران
2- دانش آموخته دکتری روانشناسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر، ایران
چکیده: (1094 مشاهده)
زمینه و هدف: شیوع ویروس کرونا بحران شدیدی در سطح جهان ایجاد کرده است و سبب آسیبهای روانشناختی و عاطفی بسیاری را بهدنبال داشته است. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی روش حساسیتزدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر اضطراب و کنترل هیجانهای منفی نسبت به بیماری کووید-۱۹ بود.
روش: روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش شبهآزمایشی در قالب پیشآزمون-پسآزمون انجام شد. جامعه آماری پژوهش زنان مراجعهکننده به مرکز بهداشت اکبرآباد وابسته به دانشگاه تهران و تحت نظر وزارت بهداشت استان تهران بودند. از جامعه حاضر، حجم نمونهای به تعداد ۳۰ نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و بهصورت تصادفی در دو گروه (۱۵ نفر گروه آزمایش و ۱۵ نفر گروه گواه) جایگذاری شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه اضطراب موقعیتی (اسپیلبرگر و همکاران، ۱۹۸۳) و پرسشنامه تنظیم هیجان گراس و جان (۲۰۰۳) استفاده شده. گروه آزمایش درمان حساسیتزدایی با حرکت چشم و پردازش مجدد شاپیرو (۲۰۱۷) دریافت کردند.
یافتهها: نتایج نشان داد که روش حساسیتزدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر کاهش اضطراب و کنترل هیجانهای منفی نسبت به بیماری کووید-۱۹ اثربخشی معناداری داشته است (۰/۰۵>p).
نتیجهگیری: نتیجهگیری میشود که با روش حساسیتزدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد میتوان اضطراب را کاهش و هیجانهای منفی را در افراد مدیریت کرد.
شمارهی مقاله: 3
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی دریافت: 1400/9/18 | پذیرش: 1400/9/25 | انتشار: 1400/10/15
* نشانی نویسنده مسئول: کارشناسی ارشد روانشناسی، تهران، ایران |