دوره 3، شماره 3 - ( تابستان 1402 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 110483838588861139923875
Ethics code: IR.I AU.SDJ.REC.1400.049

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi T. Development and Validation of Post-Traumatic Stress Disorder Potential Assessment Test (PTSD-PAT). J Clin Sport Neuropsychol 2023; 3 (3) : 3
URL: http://jcsnp.ir/article-1-85-fa.html
خسروی طارق. ساخت و اعتباریابی آزمون آمادگی ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه. عصب‌روانشناسی بالینی ورزشی. 1402; 3 (3)

URL: http://jcsnp.ir/article-1-85-fa.html


دانش آموخته دکتری تخصصی مشاوره خانواده، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
چکیده:   (543 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال استرس پس از سانحه یک نگرانی مهم سلامت روانی است که بر افرادی که رویدادهای آسیب زا را تجربه کرده اند، تاثیر می گذارد. ارزیابی آمادگی فرد برای مقابله با علائم بالقوه اختلال استرس پس از سانحه پس از یک حادثه آسیب‌زا برای مداخله زودهنگام و درمان مؤثر بسیار مهم است. این مطالعه با هدف ساخت و اعتبارسنجی یک ابزار ارزیابی جامع، با نام آزمون آمادگی ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه، برای سنجش آمادگی فرد برای مواجهه با علائم اختلال استرس پس از سانحه پس از یک رویداد آسیب‌زا انجام شد.
روش: این مطالعه با رویکردی ترکیبی از روش‌های پژوهش کیفی و کمی استفاده کرد. در مرحله کیفی، با مصاحبه عمیق با گروهی ۲۸ نفری از زلزله‌زدگان استان کرمانشاه برای ایجاد مجموعه اولیه از گویه‌ها  انجام شد. در مرحله کمی، نسخه اولیه آزمون در میان ۳۸۴ نفر از افراد زلزله‌زده استان کرمانشاه اجرا شد. آن‌ها پرسشنامه‌ پژوهش و پرسشنامه رویدادهای زندگی (جکسن، ۲۰۰۹) را تکمیل کردند. روایی و پایایی آزمون با استفاده از تحلیل عاملی، پایایی و معیارهای اعتبار همزمان ارزیابی شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که ساختار عاملی منسجم شامل شش بعد مرتبط با آمادگی ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه است. تحلیل پایایی، همسانی درونی و پایایی آزمون ارزیابی را نشان داد. معیارهای اعتبار همزمان همبستگی معنی‌داری را نشان داد.
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که آزمون آمادگی ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه ابزاری قابل اعتماد و معتبر برای ارزیابی آمادگی افراد برای مواجهه با علائم اختلال استرس پس از سانحه پس از یک حادثه آسیب‌زا است. این ابزار ارزیابی نویدبخش شناسایی زودهنگام افراد در معرض خطر ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه و تسهیل مداخله‌های به موقع برای کاهش تأثیر تجربه‌های آسیب‌زا بر سلامت روان است. پژوهش‌های بیشتر برای اعتباریابی آزمون در میان جامعه‌های گوناگون و زمینه‌های آسیب‌زا توصیه می‌شود.
شماره‌ی مقاله: 3
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1402/5/27 | پذیرش: 1402/7/4 | انتشار: 1402/8/10
* نشانی نویسنده مسئول: گروه مشاوره خانواده، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله عصب روانشناسی بالینی ورزشی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Clinical Sport Neuropsychology

Designed & Developed by : Yektaweb