دوره 2، شماره 1 - ( زمستان 1400 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 69-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.TICSNP.REC.1401.06.21.01

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، موسسه آموزش عالی سنا، ساری، ایران
2- استادیار گروه روانشناسی، موسسه آموزش عالی فروردین، قائم شهر، ایران
چکیده:   (684 مشاهده)
زمینه و هدف: افسردگی و اضطراب دو علامت شایع بسیاری از اختلال‌های روانشناختی ازجمله اختلال افسردگی اساسی هستند. تحریک جریان مستقیم فراجمجمه‌ای برای کمک به بیماران مبتلا به آسیب‌های مغزی ساخته شد. هدف از انجام این پژوهش تعیین اثربخشی تحریک مستقیم فراجمجمه‌ای بر افسردگی و اضطراب افراد دارای اختلال افسردگی اساسی بود.
روش: این مطالعه یک مطالعه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون همراه با گروه گواه است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل افراد دارای اختلال افسردگی اساسی بود. نمونه پژوهش شامل ۳۰ نفر از زنان دارای اختلال افسردگی اساسی منطقه ۵ تهران بود که با روش نمونه‌گیری هدفمند و داوطلبانه انتخاب شدند. آن‌ها پرسشنامه افسردگی بک-۲ (بک و همکاران، ۱۹۹۶) و پرسشنامه اضطراب بک (بک و همکاران، ۱۹۸۹) را در پیش‌آزمون و پس‌آزمون تکمیل کردند. گروه آزمایش ده جلسه درمان تحریک مستقیم فراجمجمه‌ای دریافت کردند. داده‌ها با استفاده از آزمون t دو گروه مستقل تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین تفاوت نمره‌های پیش‌آزمون و پس‌آزمون متغیرهای افسردگی و اضطراب گروه آزمایشی دریافت تحریک مستقیم فراجمجمه‌ای بیشتر از گروه گواه بوده است (۰/۰۵>p).
نتیجه‌گیری: بر این اساس نتیجه‌گیری می‌شود درمان تحریک مستقیم فراجمجمه‌ای می‌تواند افسردگی و اضطراب زنان دارای اختلال افسردگی اساسی را ‌کاهش دهد.
شماره‌ی مقاله: 5
     
نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: عصب روانشناسی
دریافت: 1401/3/28 | پذیرش: 1401/7/3 | انتشار: 1401/7/4
* نشانی نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، موسسه آموزش عالی سنا، ساری، ایران

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.