Hashemi Halvaei N, Shariatmadar A, Farahbakhsh K. The Relationship Between Early Maladaptive Schemas and Copping Strategies Among Injured Athletes. J Clin Sport Neuropsychol 2024; 4 (1) : 2
URL:
http://jcsnp.ir/article-1-118-fa.html
هاشمی حلوائی نیلوفر، شریعت مدار آسیه، فرح بخش کیومرث. رابطه طرحوارههای ناسازگار اولیه با راهبردهای کنار آمدن و مقابله با تنیدگی ورزشکاران آسیبدیده. عصبروانشناسی بالینی ورزشی. 1402; 4 (1)
URL: http://jcsnp.ir/article-1-118-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
2- دانشیار گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
چکیده: (352 مشاهده)
زمینه و هدف: ورزشکاران آسیبدیده تنیدگی زیادی را تجربه میکنند. عوامل گوناگون شناختی و هیجانی میتوانند این تنیدگی را تبیین کنند. درک رابطه بین طرحوارههای ناسازگار اولیه و راهبردهای کنار آمدن و مقابلهای برای حمایت از ورزشکاران آسیبدیده در طول فرآیند بهبودی آنها بسیار مهم است. هدف این مطالعه تعیین میزان همبستگی بین طرحوارههای ناسازگار و راهبردهای کنار آمدن و مقابلهای در بین ورزشکاران آسیبدیده بود.
روش: این پژوهش یک مطالعه توصیفی همبستگی است. شرکتکنندگان شامل ۷۳ نفر از ورزشکاران آسیبدیده شهر تهران بود که به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. آنها پرسشنامه طرحوارههای ناسازگار اولیه (یانگ و براون، ۲۰۰۵) و پرسشنامه راهبردهای مقابله و کنارآمدن (مونتیکونه و همکاران، ۲۰۱۴) را تکمیل کردند. دادهها با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون در نسخه ۲۶ نرمافزار SPSS تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین طرحوارههای ناسازگار و راهبردهای کنارآمدن و مقابلهای در بین ورزشکار آسیب دیده ارتباط معناداری وجود دارد. براین اساس میزان نمرههای پنج طرحواره در تعیین سبکهای کنار آمدن و مقابلهای نقش دارد. بر این اساس ۳۴ درصد واریانس شیوههای کنارآمدن و مقابلهای ناسازگارانه و ۱۸ درصد واریانس شیوههای کنارآمدن و مقابلهای سازگارانه توسط طرحوارههای ناسازگار اولیه پیشبینی شده است.
نتیجهگیری: یافتهها بر اهمیت در نظر گرفتن طرحوارههای ناسازگار اولیه در ایجاد مداخلههایی برای حمایت از ورزشکاران آسیبدیده تأکید میکند. با شناخت رابطه بین طرحوارههای ناسازگار و راهبردهای کنار آمدن و مقابلهای، میتوان به افزایش بهزیستی روانشناختی ورزشکاران و تسهیل فرآیند بهبودی آنها کمک کرد.
شمارهی مقاله: 2
نوع مطالعه:
كاربردی |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی دریافت: 1402/8/6 | پذیرش: 1402/9/16 | انتشار: 1402/10/11
* نشانی نویسنده مسئول: گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران. |