دوره 3، شماره 2 - ( بهار 1402 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.AHVAZ.REC.1399.106

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Bakhtiyar poor A, Bakhtiyar poor S, Naderi F, Askari P. The Mediating Role of Death Anxiety in the Relationship Between Psychosocial Capital Components and Depression in the Aged People. J Clin Sport Neuropsychol 2023; 3 (2) : 6
URL: http://jcsnp.ir/article-1-67-fa.html
شریفی امیرحسین، بختیار پور سعید، نادری فرح، عسکری پرویز. بررسی نقش میانجی گری اضطراب مرگ در رابطه بین مولفه‌های سرمایه روانی اجتماعی و افسردگی در سالمندان. عصب‌روانشناسی بالینی ورزشی. 1402; 3 (2)

URL: http://jcsnp.ir/article-1-67-fa.html


1- دانشجوی دکترای روانشناسی بالینی، واحد خلیج فارس، دانشگاه آزاد اسلامی، خرمشهر، ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
3- استادیار گروه روانشناسی، واحد خلیج فارس، دانشگاه آزاد اسلامی، خرمشهر، ایران.
چکیده:   (398 مشاهده)
زمینه و هدف: جمعیت سالمندان جهان رو به افزایش است و افسردگی و اضطراب مرگ دو اختلال روانی رایج در آن‌ها است. هدف این مطالعه، تعیین نقش میانجی گری اضطراب مرگ در رابطه بین مولفه‌های سرمایه روانی اجتماعی و افسردگی در سالمندان بود.
روش: جامعه آماری این پژوهش شامل سالمندان شهر تهران در سال ۱۳۹۹ بود و از بین آن‌ها ۴۰۰ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس آن‌ها به پرسشنامه‌های اضطراب مرگ (تمپلر، ۱۹۷۰)، پرسشنامه افسردگی بک (بک و همکاران، ۱۹۶۱) و پرسشنامه سرمایه روانی اجتماعی (لوتنز و همکاران، ۲۰۰۷) پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از نسخه ۲۱ نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که سرمایه روانشناختی با افسردگی همبستگی معنی‌داری دارد. به‌علاوه سرمایه روانشناختی بر اضطراب مرگ نیز تاثیرگذار بود و همبستگی معنی‌داری را نشان داد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، سرمایه روانشناختی بر افسردگی و اضطراب مرگ تاثیر گذار بوده و منجر به کاهش میزان آن‌ها می‌شود. بنابراین به درمانگران و مشاوران پیشنهاد می‌شود به نقش سرمایه روانشناختی در افسردگی و اضطراب مرگ که در بین سالمندان رایج است، توجه کنند و از ارتقای آن برای بهبود این دو عامل در سالمندان استفاده کنند.
شماره‌ی مقاله: 6
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1401/8/11 | پذیرش: 1402/2/7 | انتشار: 1402/2/11
* نشانی نویسنده مسئول: گروه روانشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.