دوره 2، شماره 1 - ( زمستان 1400 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 113217542953201400162486672

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasirinasab Z, Faraokhzad P. The Relationship between Coronavirus Phobia, Depression, Anxiety, Stress, and Emotion-Regulation in People who Recovered from COVID-19. J Clin Sport Neuropsychol 2022; 2 (1) : 3
URL: http://jcsnp.ir/article-1-19-fa.html
نصیری نسب زهرا، فرخزاد پگاه. رابطه هراس از ابتلا به کرونا با میزان اضطراب افسرگی در افراد بهبودیافته از بیماری کرونا ویروس-19. عصب‌روانشناسی بالینی ورزشی. 1400; 2 (1) :1-13

URL: http://jcsnp.ir/article-1-19-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
2- استادیار روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، رودهن، ایران
چکیده:   (934 مشاهده)
زمینه و هدف: هراس، نگرانی اغراق‌آمیز، غیرمعقول، ثابت و بیش از حد نسبت به موقعیت‌ها و اشیاء است. در دوران همه‌‌گیری بیماری ویروس کرونا-۱۹ (کووید-۱۹) متاسفانه افراد زیادی درگیری این بیماری شدند و عده‌ای نیز درگذشتند؛ بسیاری از افراد بهبودیافته از کووید-۱۹ با مشکل‌های جسمی و روانشناختی زیادی درگیر می‌شوند؛ یکی از این مشکل‌ها هراس از کرونا است. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط افسردگی، اضطراب و تنظیم هیجانی با هراس از ابتلا به کرونا در افراد بهبودیافته کووید-۱۹ در شهر تهران بود.
روش: پژوهش حاضر به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری، شامل افراد بهبودیافته از کووید-۱۹ در شهر تهران و در نیمه اول سال ۱۴۰۰ بود. نمونه به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس تعداد ۱۲۵ انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه‌های هراس از میکروب (علوی‌زاده و همکاران، ۱۳۹۹) تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران (۲۰۰۱) مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس آنتونی و همکاران (۱۹۹۸) را تکمیل کردند و برای تحلیل داده‌ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده‌شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان داد میان سه مؤلفه تنظیم شناختی هیجان (نشخوار فکری، تلقی فاجعه‌آمیز و دیدگاه‌گیری) و هراس از کرونا رابطه معنی‌داری به‌دست آمد. و سایر مولفه‌های آن (سرزنش خود، پذیرش شرایط، سرزنش دیگران، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه‌ریزی، ارزیابی مجدد مثبت) معنی‌دار نبودند. بین دو متغیر نشخوار فکری و تلقی فاجعه‌آمیز و هراس از ابتلا به کرونا رابطه مثبت و با دیدگاه‌گیری و هراس از  کرونا رابطه منفی وجود داشت. نتایج پژوهش بیانگر رابطه مثبت میان اضطراب و افسردگی با میزان هراس از کرونا بود.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج این پژوهش به متخصصان بهداشت روان پیشنهاد می‌شود باتوجه به نقش مهم و اساسی اضطراب، افسردگی و تنظیم هیجان در هراس از کرونا در افراد بهبودیافته از کرونا با آموزش مهارت‌های تنظیم هیجان به افراد بهبودیافته از کرونا احتمالاً سلامت روان این افراد را می‌توان بهبود داد.
شماره‌ی مقاله: 3
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1400/8/18 | پذیرش: 1400/10/19 | انتشار: 1400/11/15
* نشانی نویسنده مسئول: واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله عصب روانشناسی بالینی ورزشی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Journal of Clinical Sport Neuropsychology

Designed & Developed by : Yektaweb