دوره 4، شماره 3 - ( تابستان 1403 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morovat M, Ebad Sichani M, Mehravar M, Ahmadi Doghozloo M. A Comparative Study of Alexithymia and Health-Related Quality of Life in Relation to Body Dysmorphic Concerns Among Athlete and Non-Athlete Women. J Clin Sport Neuropsychol 2024; 4 (3) : 2
URL: http://jcsnp.ir/article-1-147-fa.html
مروت محبوبه، عباد سیچانی مهرنوش، مهرآور مهناز، احمدی دوقزلو معصومه. مقایسه ناگویی خلقی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و بدریختی بدنی در زنان ورزشکار و زنان غیرورزشکار. عصب‌روانشناسی بالینی ورزشی. 1403; 4 (3)

URL: http://jcsnp.ir/article-1-147-fa.html


1- کارشناش ارشد روانشناسی عمومی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
2- کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران
3- کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
4- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور شیراز
چکیده:   (94 مشاهده)
زمینه و هدف: ورزش و فعالیت‌های بدنی به عنوان یکی از فعالیتهای فعال در این دنیای ماشینی به راحتی توانسته است بر سلامت جسم و ذهن افراد به صورت مثبت تأثیرگذار باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ناگویی خلقی و عواطف منفی در نوجوانان دختر ورزشکار و دختران غیرورزشکار انجام شد.
روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نوع کمی، و از نظر تحلیل آماری از نوع علی‌مقایسه‌ای بود. جامعه مورد مطالعه نوجوانان دختر ورزشکار و غیرورشکار شهر شیراز در سال ۱۴۰۳ بود که در باشگاه‌های ورزشی اعم از باشگاه‌های بدنسازی، ایروبیک، تنیس، یوگا و ... فعالیت داشتند. نمونه شامل ۵۰ نفر از دختران نوجوان ورزشکار و ۵۰ نفر از دختران غیرورزشکار بودند که با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری شامل دو پرسشنامه خلق منفی و ناگویی خلقی تورنتو بود. داده‌ها با استفاده از نسخه ۲۸ نرم‌افزار SPSS تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین ابعاد ناگویی خلقی مشکلات مربوط به شناسایی هیجانات و دشواری در توصیف احساسات دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد و با توجه به میانگین‌های دو گروه در بخش توصیفی، مشخص شد که ابعاد مشکلات مربوط به شناسایی هیجان‌ها و دشواری در توصیف احساسات در دختران ورزشکار به صورت معناداری کمتر از دختران غیرورزشکار است. همچنین بین خلق منفی دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد و با توجه به میانگین‌های دو گروه در بخش توصیفی، مشخص شد که خلق منفی در دختران ورزشکار به صورت معناداری کمتر از دختران غیرورزشکار است.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه، شواهد محکمی در حمایت از تأثیر مثبت ورزش بر سلامت روان نوجوانان ارائه می‌دهد و لزوم ترویج فرهنگ فعالیت بدنی در این گروه سنی را پررنگ می‌کند.
 
شماره‌ی مقاله: 2
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی ورزشی
دریافت: 1403/1/29 | پذیرش: 1403/2/25 | انتشار: 1403/4/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به مجله عصب روانشناسی بالینی ورزشی است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Clinical Sport Neuropsychology

Designed & Developed by : Yektaweb